ارتش سرخ دات کام

اخبار روزانه

ماجرای مهمانان ناخواند ...

نویسنده : ارتش سرخ

-

نظرات : 0 اظهار نظر

-

8 سال پیش

ماجرای مهمانان ناخوانده دربی

ارتش سرخ دات کام :
ماجرای مهمانان ناخوانده دربی
 بازهم ورزشگاه آزادی در یک روز پرشور میزبان نیمی از جامعه ایرانی شد. دربی ۸۶ هم با حضور تماما مردانه برگزار شد تا مطالبه ورود به ورزشگاه از سوی زنان و البته مردان فعال در این زمینه به راهی ادامه دار تبدیل شود. اما این تنها موضوع مربوط به چالش ممنوعیت زنان به ورزشگاه نبود. امروز بعد از مدت ها دخترانی که مقابل درب ورزشگاه رفته بودند بازداشت شدند، آن هم به خاطر کار نکرده.

دربی ۸۶ امسال هم مثل دوره های گذشته اش مهمانانی ناخوانده داشت. مهمانانی که کسی دعوتشان نکرده بود اما به مهمانی رفتند چون حضور در این مراسم را حق خود می دانستند. تعدادی از دختران ایرانی روز پنج شنبه ۱۰اسفند، در آستانه سال نو به ورزشگاه آزادی رفتند تا حداقل شانسشان را برای ورود به ورزشگاه، آن هم در روزی که جیانی اینفنتینو رییس فدراسیون جهانی در ورزشگاه حضور داشت، بیازمایند. اما بازهم با در بسته مواجه شدند. وقتی خواستند تنها یک عکس دسته جمعی با سردر ورزشگاه بگیرند تا لااقل یک یادگاری از این روز برای خودشان داشته باشند، بازهم با ممنوعیت مواجه و حتی تهدید شدند که اگر پراکنده نشوند و منطقه را ترک نکنند بازداشت می شوند. قطعا هدف این دختران نه ایجاد آشوب بود و نه درگیری. وقتی با جواب منفی مسئولین نیروی انتظامی و یگان ویژه روبرو شدند می خواستند از همان مسیری که آمده بودند، برگردند. در مسیر اما ناگهان متوجه شدند که خودروی گشت ارشاد به دنبالشان است. مامورین حاضر در خودرو وقتی به دختران نزدیک شدند ابتدا از آن ها خواستند سریع تر از ورزشگاه دور شوند و دختران هم در حال انجام این کار بودند. اما ناگهان مأمورها پیاده شدند تا دختران را وارد خودرو کنند. به آن ها می گفتند اگر می خواهید به خانه بروید ما می رسانیمتان و در نهایت ۹نفر از ۱۰ زن حاضر در آن جمع توسط مامورین نیروی انتظامی به بازداشتگاه وزرا فرستاده شدند.

اگرچه سخنگوی وزارت کشور اعلام کرد دختران دستگیر نشده و تنها به یک جای مناسب فرستاده شده اند اما واقعیت چیز دیگری بود. مأمورین حتی چند دختری که تاکسی گرفته بودند تا از آنجا دور شوند را هم با نگه داشتن خودروی تاکسی دستگیر کردند. موبایل آن ها در خودرو ضبط شد و همه آن ها به علاوه دخترهایی که با لباس مبدل و ظاهر پسرانه قصد داشتند وارد ورزشگاه شوند تا ساعت ۸ شب در بازداشتگاه وزار ماندند.

پیش تر هم شاید چنین بازداشت هایی صورت می گرفت اما این بار دختران حاضر در اطراف ورزشگاه ذره ای بی نظمی ایجاد نکرده بودند. اینکه مامورین انتظامی دنبال آن ها راه افتادند تا حتما دستگیرشان کنند موضوع عجییب سر و صداهای دیروز بود. با وجود اینکه درخواست آن ها یعنی بازگشت زنان و ترک آن محوطه در حال اجرایی شدن بود و حتی چند دختر سوار تاکسی شدند تا آنجا را ترک کنند اما بازهم مأمورین ترجیح دادند تا دختران دستگیر شوند. جالب اینکه تمام این اتفاقات در شرایطی رخ داد که رییس فدراسیون جهانی فوتبال هم مهمان ایران بود.

از دیگر نکته های این حدودا ۸ساعت، حمایت همه جانبه طیبه سیاوشی نماینده مجلس شورای اسلامی بود. کسی که از همان ابتدای دستگیری دختران تا دقایق پایانی شب پیگیر ماجرا بود و یادش نرفت که عده ای دختر به خاطر یک حق طبیعی بازداشت شده اند. کسی که در تمام ماه های حضورش در مجلس یکی از اصلی ترین حامیان ورزش زنان هم محسوب می شود و در اکثر میدان های ورزشی که دختران ایرانی مبارزه های جدی دارند، حاضر می شود. از بازی تیم ملی فوتسال ایران مقابل ایتالیا، تا نخستین دوره مسابقات کشتی کلاسیک. اگرچه این حمایت ها شاید به نظر کافی نباشد ولی برای زنان این جامعه که قوانین نانوشته زیادی علیه شان وجود دارد، نعمتی محسوب می شود.

دربی ۸۶ هم تمام شد. چند روز اخیر خبرهای عجیبی شنیده شد. از موضوعی که معصومه ابتکار از آن حرف زد و اعلام کرد ماجرای ورود زنان به ورزشگاه را برای آیت الله مکارم شیرازی توضیح داده و او هم گفته تا به حال نمی دانسته ماجرا این است، تا نکته ای که پروانه مافی نماینده مجلس گفت که دیگر مسأله ورود به ورزشگاه یک تابو نیست. همه این اظهارات چند روز پیش از این مسابقه نشانه های خوبی داشت که فعالین این عرصه را امیدوار کرده بود. در عمل اما نه تنها گشایشی ایجاد نشد، بلکه رفتارها تندتر از تمام این چندماه اخیر بود. موضوعی که باعث شد بازهم ندانیم چه کسانی با قدرت پشت ممنوعیت این موضوع ایستاده اند. موضوعی که نه در قانون اساسی کشور ذکر شده است و نه حتی مراجع تقلید درباره آن اشتراک رأی دارند.


لینک کوتاه : https://arteshesorkh.com/index.php/p/99830
نظرت رو بنویس
از حروف انگلیسی استفاده نکن
در حال حاضر فقط کاربرانی که در سایت ثبت نام کرده باشند میتوانند نظر ثبت کنند.
جهت ثبت نام میتوانید اینجا کلیک نمایید.
اولین نفری باشید که نظرش را ثبت می کند.
بازی های پرسپولیس

0-2

پرسپولیس

استقلال خوزستان

جمعه, 16 آبان
ساعت 16:30

ورزشگاه : شهرقدس

داور : مرتضی منصوریان

نظرسنجی

بهترین بازیکن پرسپولیس برابر استقلال خوزستان کدام بازیکن بود؟

گلزنان برتر پرسپولیس
نام بازیکن تعداد گل
1 علی علیپور 5
2 امید عالیشاه 1
3 محمد عمری 1
4 مارکو باکیچ 1
5 سروش رفیعی 1
6 محمدحسین کنعانی زادگان 1
نام بازیکن تعداد گل
برنامه بازی ها

هفته 11 لیگ برتر

جمعه, 07 آذر

پیکان - ملوان 15:30
ذوب آهن - خیبر خرم‌آباد 16:30
شمس آذر - پرسپولیس 16:30
استقلال خوزستان - گل گهر 18:00

شنبه, 08 آذر

تراکتور - چادرملو 16:30
آلومینیوم - فجرسپاسی 16:30

یکشنبه, 09 آذر

استقلال - فولاد 16:15
مس رفسنجان - سپاهان 17:30

یک هشتم جام حذفی

جمعه, 30 آبان

تراکتور - پرسپولیس 15:15
جدول مسابقات
رده نام تیم بازی تفاضل امتیاز
1 چادرملو 10 2 17
2 استقلال 9 6 16
3 پرسپولیس 10 4 15
4 سپاهان 9 3 15
5 ملوان 9 1 14
6 خیبر خرم‌آباد 10 0 14
7 تراکتور 9 7 13
8 گل گهر 10 -2 13
9 آلومینیوم 10 -3 13
10 فجرسپاسی 10 -1 11
11 فولاد 10 -1 11
12 ذوب آهن 10 -2 10
13 استقلال خوزستان 10 -3 9
14 پیکان 10 -4 8
15 مس رفسنجان 10 -5 7
16 شمس آذر 10 -2 6

ارتش سرخ

Perspolis

پرسپولیس

پرسپولیس

پرسپولیس

پرسپولیس

پرسپولیس

هواداران پرسپولیس

هواداران پرسپولیس

باشگاه پرسپولیس

باشگاه پرسپولیس

فوتبال

فوتبال