ارتش سرخ دات کام

اخبار

«درخشان» در یک برزخ واقعی ...

نویسنده : ارتش سرخ

-

نظرات : 0 اظهار نظر

-

12 سال پیش

«درخشان» در یک برزخ واقعی

ارتش سرخ دات کام :
«درخشان» در یک برزخ واقعی
 آنهایی که سن کمی دارند یا مسن اند اما برخی نکات گذشته را از یاد برده اند، نمی دانند که اولین تجربه سرمربیگری حمید درخشان در پرسپولیس به اواسط دهه 1370 برمی گردد. وقتی استانکو پوکله پوویچ کروات که پرسپولیس را در لیگ دسته اول کشور در فصلی بسیار طولانی 74-1373 به عنوان قهرمانی رساند، بر اثر بروز مشکلاتی سرخ ها را در اواسط فصل بعدی ترک گفت، این دستیار اول و جوان او حمید درخشان بود که جانشین او و سرمربی قرمزها و هدایتگر تیمی شد که امثال دایی، باقری، عابدزاده و مهدوی کیا در آن توپ می زدند. با هدایت درخشان قرمزها پیروزی زمان استانکو را که به نظر می رسید به اندازه گذشته مورد تایید امیر عابدینی مدیرعامل وقت پرسپولیس نیست، تکرار کردند. هم شرایط ویژه آن فصل و هم شهامت عابدینی که هنوز تبدیل به مدیرعامل عجیب و غریب سال های اخیر داماش نشده بود، در رویکرد به درخشان سبب شکوفایی زودهنگام یک مربی جوان شد. مربی که حتی نوع بازی اش چه در پست هافبک چپ که شروع راه او در فوتبال بود و چه هافبک وسط که بعدا به سمت آن میل کرد و همسو با افزایش تجربه وی در این پست بود، نشان می داد او از آن معدود بازیکنانی است که در زمین کاری بسیار بیشتر از یک بازیکن انجام می دهند؛ او مدیریت به خرج می داد بازی را اداره می کرد، خط حرکت تیم را مشخص می ساخت و برای هر مقطع از مسابقه فکری داشت. او بازیکن – مربی تیم بود. در یک کلام او «حمید درخشان» بود.

20 سال بعد

20 سال بعد در حالی که نسل جدید اصلا نمی دانند درخشان مربی و هدایتگر بازیکنی بوده که حالا وی را به صلاحیت نداشتن در گرفتن جایش در پست سرمربیگری پرسپولیس متهم می کند، وی سرمربی سرخ ها در یک موقعیت کاملا متفاوت شده است. او نه آن حمید فنی و رعنایی است که حدود 40 سال پیش از تیم دسته سومی مزدا و از طریق درخشش در تیم ملی جوانان ناکام سال 1977 ایران (آن تیم به فینال مسابقات آسیایی در تهران رسید ولی به عراق باخت) به جمع سرخ ها رسید و به لطف تکنیک درخشانش تبدیل به یک پروین کوچک شد و بازی فنی اش در لب خط چپ زمین ها همگان را مسحور کرد و نه هافبکی که 15 سال بعد از آن، پس از فارغ شدن از بازی در لیگ های عربی حوزه خلیج فارس به فوتبال کشورمان بازگشت و هم در پرسپولیس یک سکاندار شد و هم علی پروین سرمربی وقت و توامان پرسپولیس و تیم ملی با توجه به تجربه بی کران وی از او در پست کاپیتانی تیم ملی در دور مقدماتی نافرجام جهانی 1994 استفاده کرد.

ریسک بالا
او اینک درخشانی است که نسل جدید فقط در سایه رکوردهای متوسط وی در زمان هدایت تیم هایی معمولی همچون پیکان، شاهین بوشهر، داماش گیلان و سقف پرواز اندک آن تیم ها وی را برای هدایت تیم پرسپولیس گزینه ای نامناسب می دانند و نسل گذشته هم به سبب اختلافاتی که بین خودشان است، بر او به طور یکپارچه مهر تایید نمی زنند. در حالی که نسل جدید ترجیح می داد که مثلا کرانچار و فرکی سرمربی پرسپولیس شوند و نسل قدیم نیز مربی شدن خودشان را بیشتر و بهتر برمی تابند(!). درخشان در یک برزخ واقعی و در ریسکی که احتمال موفقیت آن اندک و امکان چهار میخ شدن خودش به دیوار بسیار بیشتر است، پذیرفته است که قرمزها را از باقیمانده مسیر لیگ چهاردهم که مثل دهلیز برخی فیلم های ترسناک سرشار از شوک های شدید است، عبور بدهد و اصلا دور از ذهن نیست که جان به سلامت بدر نبرد.

دیگر وقتی باقی نبود
اینکه چرا درخشان این ریسک با درصد بالا را پذیرفته، به مسائل متعددی مربوط می شود و یکی از اصلی ترین آنها این است که او اعتقاد داشت و دارد این شاید آخرین باری باشد که شانس هدایت این تیم به وی روی می کند. در 18، 19 سالی که بین مرتبه قبلی سرمربیگری او و دوره فعلی زمامداری اش در جمع سرخ ها فاصله افتاد، درخشان به صدها راه ناتمام پای گذاشت و تیم هایی را تحویل گرفت که شاید از بدو استقرارش در آنها می دانست آینده ای در آنها ندارد و آن تیم ها به سبب دلایلی چون کمبود نفرات درجه اول به جایی نمی رسند، امروز به او خرده می گیرند که چرا بیلان موفقی در تیم های تحت هدایتش نداشته است اما یک سوی دیگر حقیقت آن است که آن تیم ها با هیچ مربی دیگری هم به جایی نرسیدند.


لینک کوتاه : https://arteshesorkh.com/p/56232
نظرت رو بنویس
از حروف انگلیسی استفاده نکن
در حال حاضر فقط کاربرانی که در سایت ثبت نام کرده باشند میتوانند نظر ثبت کنند.
جهت ثبت نام میتوانید اینجا کلیک نمایید.
اولین نفری باشید که نظرش را ثبت می کند.
بازی های پرسپولیس

2-1

پرسپولیس

چادرملو

جمعه, 5 تیر
ساعت 20:30

ورزشگاه : پاس قوامین

داور : موعود بنیادی‌فرد

نظرسنجی

از انتخاب مهدی تارتار به عنوان سرمربی پرسپولیس راضی هستید؟

گلزنان برتر پرسپولیس
نام بازیکن تعداد گل
1 علی علیپور 6
2 سروش رفیعی 3
3 اوستون ارونوف 3
4 ایگور سرگیف 3
5 امید عالیشاه 1
6 محمد عمری 1
7 مارکو باکیچ 1
8 محمدحسین کنعانی زادگان 1
9 تیوی بیفوما 1
10 رضا شکاری 1
11 امیرحسین محمودی 1
نام بازیکن تعداد گل
1 محمدحسین کنعانی‌زادگان 1
نام بازیکن تعداد گل
برنامه بازی ها

هفته 23 لیگ برتر

پنج‌شنبه, 07 اسفند

تراکتور 1 - 0 گل گهر 19:15

جمعه, 08 اسفند

خیبر خرم‌آباد 0 - 2 چادرملو 19:00
شمس آذر 0 - 2 فولاد 19:00
پیکان 0 - 0 سپاهان 19:00
استقلال 2 - 1 فجرسپاسی 19:15

شنبه, 09 اسفند

مس رفسنجان - آلومینیوم تعویق
ذوب آهن - پرسپولیس تعویق

یکشنبه, 10 اسفند

استقلال خوزستان - ملوان تعویق

یک هشتم جام حذفی

پنج‌شنبه, 27 آذر

تراکتور 1 - 1 پرسپولیس 16:15

هفته 1 تعیین سهمیه آسیایی

جمعه, 05 تیر

پرسپولیس 1 - 2 چادرملو 20:30
جدول مسابقات
رده نام تیم بازی تفاضل امتیاز
1 استقلال 22 13 41
2 تراکتور 22 18 39
3 سپاهان 22 11 39
4 گل گهر 23 7 39
5 پرسپولیس 22 4 34
6 چادرملو 22 1 32
7 فولاد 22 5 31
8 خیبر خرم‌آباد 23 -2 29
9 ملوان 22 -8 29
10 فجرسپاسی 23 -1 28
11 پیکان 23 -6 24
12 استقلال خوزستان 22 -7 22
13 آلومینیوم 22 -7 22
14 شمس آذر 23 -4 19
15 ذوب آهن 21 -8 17
16 مس رفسنجان 22 -16 15

ارتش سرخ

Perspolis

پرسپولیس

پرسپولیس

پرسپولیس

پرسپولیس

پرسپولیس

هواداران پرسپولیس

هواداران پرسپولیس

باشگاه پرسپولیس

باشگاه پرسپولیس

فوتبال

فوتبال