ارتش سرخ دات کام

اخبار

سرنوشت تاج بند این سوال: فدراسیون ف ...

نویسنده : ارتش سرخ

-

نظرات : 0 اظهار نظر

-

8 سال پیش

سرنوشت تاج بند این سوال: فدراسیون فوتبال دولتی یا غیردولتی؟

ارتش سرخ دات کام :
سرنوشت تاج بند این سوال: فدراسیون فوتبال دولتی یا غیردولتی؟
مجلس شورای اسلامی، 2 ماه فرصت تعیین کرده تا همه مدیران بازنشسته صندلی های خود را تحویل دهند. فقط جانبازان بالای 50 درصد می توانند علی رغم بازنشستگی در منصب خود بمانند. همین تبصره حالا روزهاست که مرزی بین آنها که جان خود را باختند و جانباز به معنای واقعی بودند با کسانی که برای منصب و مقام به دنبال گرفتن درصد جانبازی هستند ایجاد کرده است. خیلی ها برای ماندن  روی صندلی های شان به تبصره ای که مجلس برای این قانون در نظر گرفته بود متوسل شدند. در این وانفسا افرادی هم مثل مهدی تاج، از سیل اتهام ها در امان نماندند. رییس فدراسیون فوتبال اما نه خبر 52 درصد جانبازی اش را تأیید می کند و نه اتهاماتی که به او وارد شده. او حتی معتقد است فدراسیون اصلاً دولتی نیست و الزامی برای اجرای این قانون ندارد.

بعد از تصویب قانون منع فعالیت بازنشستگان به استثنای جانبازان بالای 50 درصد، فدراسیون فوتبال با حضور د ه ها مدیر بازنشسته، کاندیدای کسب عنوان پرتغییرترین فدراسیون بود. برخی برای آنکه فدراسیون فوتبال را از اجرای این قانون مبری بدانند، دو موضوع اساسی را مطرح کردند که هر دوی آنها بحث ها و ابهامات مختلفی را به همراه داشت. اول اینکه فدراسیون فوتبال یک نهاد غیردولتی است که شامل قانون منع فعالیت بازنشستگان در نهادهای دولتی نمی شود و دیگر اینکه ریاست این فدراسیون، جانبازی است با درصد بالای 50.

مشکل از جایی شروع شد که جانبازی 50 درصدی مهدی تاج می توانست براساس تبصره ای از قانون، حکم ماندن یا رفتنش از فدراسیون فوتبال را صادر کند. خیلی زود برخی منابع خبری درصد جانبازی او را 52 درصد اعلام کردند و صفی ا... فغانپور، مسوول حقوقی فدراسیون فوتبال روز دوشنبه (19 شهریور) اعلام کرد: «بحث مربوط به درصد جانبازی رییس فدراسیون فوتبال است. اینجا توضیح مهمی بیان می کنم که این درصد در دو دهه گذشته هیچ تغییری نداشته است.»

دو، سه روز بعد (پنج شنبه 22 شهریور) دکتر طائبی، مدیر کل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران خبر داد که تاج بیش از 10 سال است به کمیسیون مراجعه نکرده و طبق آخرین اطلاعات از 45 درصد جانبازی برابر آئین نامه برخوردار شده است.
بعد از بیان این صحبت ها یک سوال اساسی مطرح است و اینکه بحث جانبازی 52 درصدی تاج به یکباره از کجا مطرح شد؟

پیش از صحبت های دکتر طائبی، درصد جانبازی مهدی تاج در شرایطی 52 درصد اعلام شد که درصدهای جانبازی بنیاد شهید، مضربی از 5 هستند و در میان جانبازان مورد تأیید بنیاد شهید ما اصلاً جانبازی با درصد 52 نداریم! البته خود تاج هم این نکته را تأیید می کند و می گوید: «من اصلاً جایی نگفته ام که 52 درصد جانبازی دارم. من گفتم حدود 50 درصد! چرا که 10 سال از وقتی که کمیسیون بنیاد شهید تشکیل شده و 45 درصد جانبازی من تأیید شده می گذرد. در این زمینه در مصاحبه دکتر طائبی مدیر کل محترم کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران وجود داشت که تمام بحث را بیان کردند. در 10 سال گذشته در کمیسیون حاضر نشده ام و با توجه به ضایعات به وجود آمده در لگن و ضرورت تعویض لگن، با توجه به نظر پزشک متخصص ممکن است تغییراتی در درصد جانبازی ام پدید آید.»

تاج هنوز به کمیسیون بنیاد شهید مراجعه نکرده و هیچ درخواستی هم برای بررسی این موضوع ارائه نکرده تا ببیند آیا وضعیتش طوری هست که به درصد جانبازی اش اضافه شود یا نه. چرا که معمولاً بنیاد شهید درصد جانبازی را بر اثر مرور زمان اضافه نمی کند مگر اینکه علائم تازه ای از جانبازی در آنها پدیدار شود.

 ضمن اینکه حتی اگر همین حالا تاج برای بررسی پرونده اش به بنیاد شهید مراجعه کند، بر اساس آنچه روال کار است، قطعاً مدت زمان زیادی طول می کشد تا دوباره کمیسیون تشکیل و درباره وضعیت او تصمیم گیری شود.

خیلی از جانبازان به دلیل همین پروسه زمانبر تشکیل کمیسیون، هنوز موفق نشده اند تأییدیه جانبازی شان را بگیرند. از طرفی خیلی از جانبازان بالای 50 درصد به دلیل نداشتن امکان کار، در خانه های شان به سر می برند و با اندک حقوقی که بنیاد شهید مطابق قانون برای شان در نظر گرفته امرار معاش می کنند و با مشکلات متعددی رو به رو هستند.

خیلی از جانبازان دیگر هم هستند که حتی برای دریافت همین اندک حقوق هم اقدامی نکرده اند و هیچ وقت حاضر نشده اند جانبازی شان را جایی ثبت کنند. نه حقوق گرفته اند و نه جایی به کار گرفته شده اند. حتی گاهی برای تأمین هزینه های درمانی آنچه خود سوغات جنگ می نامند، با مشکل رو به رو بوده اند.

استثنایی که قانون مجلس شورای اسلامی برای قانون منع به کارگیری بازنشستگان در نظر گرفته اما باعث شده که برخی مدیران برای ماندن در سمت های مهم و حساس و پردردسر خود، مدعی شوند که حتی درصد جانبازی شان به بالای 50 درصد هم می رسد.

مهدی تاج اما برای برطرف کردن ابهاماتی که او را در میان این مدیران قرار می دهد، می گوید: «هرگز به دنبال این نبوده ام که از جانبازی ام سوءاستفاده کنم. ضمن اینکه فدراسیون فوتبال اصلاً نهاد دولتی نیست که این قانون در آن اجرا شود که من بخواهم به خاطرش دروغی بگویم و از جانبازی ام استفاده کنم. بسیاری از اعضای هیات رییسه و هیات های فوتبال سرتاسر کشور مشمول بحث بازنشستگی هستند. حضور این عزیزان بر اساس بند یک اساسنامه فدراسیون فوتبال است که فدراسیون را یک نهاد غیردولتی و دارای شخصیت حقوقی مستقل دانسته است. بر اساس همین اساسنامه، آقای کفاشیان 10 سال پیش از این رییس فدراسیون فوتبال شدند در حالی که همان زمان 3 سال بود که بازنشسته شده بودند. علی ایحال، نظر ما نظر کارشناسانی است که در این چند روز دیدگاه های ارزشمند خود را بیان کرده اند. اگر واقعا فدراسیون فوتبال مشمول قوانین نهاد دولتی شود، هیچ اصراری بر استفاده از بازنشستگان نداریم.»

 تاج درباره غیردولتی بودن فدراسیون فوتبال، کاملاً درست می گوید. در اساسنامه فدراسیون فوتبال و در بخش تعریف فدراسیون قید شده است که این فدراسیون یک نهاد غیر دولتی است چرا که اگر چیزی جز این باشد، فیفا قطعاً فدراسیون فوتبال ایران را تعلیق می کرد. با این حال اما دیوان عدالت اداری، درباره فدراسیون های ورزشی تأکید کرده که چون به طور مستقیم یا غیرمستقیم از منابع دولتی کمک های مالی دریافت می کنند، دولتی و مشمول قانون منع به کارگیری بازنشستگان هستند.

این ماجرا اما می تواند به جنجال جدیدی منجر شود، اگر فیفا قانون منع به کارگیری بازنشستگان را جزیی از قانون رسمی کشور نداند. اجرای قانونی که برای نهادهای دولتی در نظر گرفته شده در فدراسیون فوتبالی که غیردولتی معرفی شده است، می تواند فیفا را نسبت به این موضوع حساس کند و حتی زمینه تعلیق فوتبال ایران را فراهم کند. هرچند که فدراسیون جهانی فوتبال در بسیاری موارد به قوانین رسمی یک کشور احترام می گذارد و قطعاً اجرای هر قانونی مسبب تعلیق فوتبال نمی شود اما اینکه از نظر فیفا این قانون در کدام دسته قرار بگیرد، موضوع دیگری است!

*بهناز میرمطهریان

لینک کوتاه : https://arteshesorkh.com/p/105921
نظرت رو بنویس
از حروف انگلیسی استفاده نکن
در حال حاضر فقط کاربرانی که در سایت ثبت نام کرده باشند میتوانند نظر ثبت کنند.
جهت ثبت نام میتوانید اینجا کلیک نمایید.
اولین نفری باشید که نظرش را ثبت می کند.
بازی های پرسپولیس

1-1

استقلال

پرسپولیس

چهارشنبه, 11 شهریور
ساعت 19:30

ورزشگاه : نقش جهان اصفهان

داور : موعود بنیادی‌فرد

نظرسنجی

بهترین بازیکن پرسپولس در دربی 107 ؟

گلزنان برتر پرسپولیس
نام بازیکن تعداد گل
1 محمدمهدی محبی 2
2 علی علیپور 2
3 محمد عمری 1
4 محمد خدابنده‌لو 1
5 ایگور سرگیف 1
6 پوریا شهرآبادی 1
7 تیوی بیفوما 1
برنامه بازی ها

هفته 6 لیگ برتر

شنبه, 14 شهریور

تراکتور - گل گهر 18:15

یکشنبه, 15 شهریور

پیکان - صنعت نفت 18:45
سپاهان - استقلال خوزستان 19:00
چادرملو - شمس آذر 19:00
آلومینیوم - استقلال 19:00

دوشنبه, 16 شهریور

پرسپولیس - ذوب آهن 19:00
نساجی مازندران - خیبر خرم‌آباد 19:00
مس شهربابک - ملوان 18:45
فولاد - فجرسپاسی 20:00
جدول مسابقات
رده نام تیم بازی تفاضل امتیاز
1 تراکتور 5 7 13
2 استقلال 5 7 11
3 آلومینیوم 5 5 11
4 پرسپولیس 5 7 10
5 سپاهان 5 0 7
6 گل گهر 5 0 7
7 خیبر خرم‌آباد 5 1 6
8 فولاد 5 1 6
9 ذوب آهن 5 0 6
10 پیکان 5 -2 5
11 فجرسپاسی 5 1 4
12 نساجی مازندران 5 -3 4
13 صنعت نفت 5 -3 4
14 ملوان 5 -4 4
15 مس شهربابک 5 -4 4
16 شمس آذر 5 -1 2
17 چادرملو 5 -7 2
18 استقلال خوزستان 5 -5 0

ارتش سرخ

Perspolis

پرسپولیس

پرسپولیس

پرسپولیس

پرسپولیس

پرسپولیس

هواداران پرسپولیس

هواداران پرسپولیس

باشگاه پرسپولیس

باشگاه پرسپولیس

فوتبال

فوتبال